recept: Padlizsános ljutenica, Kifőzde
Padlizsános ljutenica
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg vastag húsú, piros színű paprika,
1-2 közepes padlizsán,
0,5 kg paradicsom,
1 dl olivaolaj,
bors, só ízlés szerint



A padlizsános ljutenicához (ajvárhoz) süsd meg a paprikát és a padlizsánt! A sütés legtakarékosabb módja a szabad tűzre helyezett pléhlemez vagy az átalánydíjas gázsütő, de ez utóbbinál a padlizsánt meg kell szurkálni.
Sütés után 10 percre tedd papírzacskóba, akkor könnyebb meghámozni.
A paprikákat ki is kell csumázni, és az egészet ledarálni a meghámozott paradicsommal együtt.
A masszát sózd, borsozd, és tedd fel lapos edényben főzni, miközben is állandóan kevered-kavarod.
Ha már sűrűsödni kezd, locsold meg az olajjal (legjobb az oliva, de a napraforgó olcsóbb, a repce meg büdös).
Addig kavargasd, míg a fakanál tartós barázda-nyomot nem hagy az edény alján.
Még forrón töltsd kisebb üvegekbe, tedd szárazdunsztba.
Ajánlott fogyasztása Feta sajttal (bármilyen juh vagy kecskesajt is jó) és kristályosra fagyott Masztikával (esetleg Ouzoval vagy Pernot-val).



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sárgarépás ljutenica
 ljutenica
 majonézes padlizsánkrém
 padlizsános zakuszka
 padlizsánkrém

Forrás: Juhász Georgi jóvoltából.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.11. Utoljára frissítve: 2008.09.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 19:48:56 - 1.46)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez